Ambrózia Kozmetikum

Vajas kávé az új őrület

Képernyőfotó-2015-07-30-17.18.44

 

A kávézás évek óta vitatott téma. Fél évente jönnek az újabb és újabb tanulmányok, amik hol a kávézás mellett, hol a kávézás ellen tanúskodnak. Valamelyik azt mondja, hogy savasít, hosszú távon nem egészséges és a legjobb, ha messze elkerülöd. Egy legújabb tanulmány szerint viszont napi 4-5 kávé fogyasztása csökkenti például a májrák kialakulását, ezen felül értágító hatású. 

 

Egy biztos: szeretjük.
Mi, akik a kávézás nagy rajongói vagyunk, vagy ennyire szeretjük, vagy ennyire képtelenné vált a produktivitás a kávé nélkül. Akárhogy is, Magyarországon napi szinten 22-23 millió adag kávé fogy. A háztartások több, mint 80%-a rendszeresen kávézik. Manapság a kávé az egyik legalapvetőbb élvezeti cikk egyike.

 

STO__4ff3da7e_54b21fdeeb7cf4.79053692

 

Ahány ember, annyi kávézási szokás. Van, aki kávé nélkül úgy érzi felébredni sem képes, más meg csak azért issza, mert szereti. Van, aki napi 1-nél megáll, azt is szigorúan időhöz kötve, más pedig este 7-kor is gondol egyet és lefőz egy adagot.

 

Feketén, tejjel, cukorral, édesítőszerrel, forrón, jegesen, kis csészéből, nagy bögréből, ristretto, vagy nagy adag habos cappucchino, mindenki megtalálja a neki valót. 

 

Lehet, hogy most tovább bővül a paletta, ugyanis egy új kávézási őrület kering a világon, ez pedig nem más, mint a vajas kávé!

 

Ezt az új különlegességet bárki otthon is elkészítheti. Na nem úgy, hogy egy kanál sütőmargarint, vagy teavajat csapsz a kávédba….Jobb, ha a bio vajnál maradunk.

 

kave-vajjal

 

Bio vaj

 

A bio vaj azért csodás, mert a benne lévő zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak. Az Omega 3 és Omeg 6 zsírsavak olyan arányban fordulnak elő, amelyre pontosan a szervezetnek szüksége van, így nem alakul ki a magas koleszterinszint. Ugyanakkor az ilyen vaj káliumban is gazdag, amely a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik szerepet.

 

Ha egy csipet vajat teszünk a reggeli, vagy délutáni kávénkba, hozzájuttatjuk szervezetünket azokhoz az egészséges zsírokhoz is, amelyek a sejtregenerációban, és a hormonok termelődésében elengedhetetlenek.

 

A vajas kávé hatása:

 

1. Zsírégető

Ha reggelente vajas kávét szürcsölgetünk, a szervezetünket arra serkentjük, hogy a nap folyamán több zsírt égessen el.

 

2. Energiával lát el

Javítva a kognitív képességeinket, de fizikálisan is hatásos, hiszen egész napra energiával tölt el.

 

3. Reggeli

Ha nem érünk rá reggelizni, mert elkésünk a munkából, tegyünk gyorsan a kávénkba egy fél kiskanálnyi vajat, így sokkal több erőnk lesz a munkahelyünkön, amíg el nem jön az ebédidő.

 

 

Ti kipróbálnátok? 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nőfejlesztő says:

    Szerintem remek a vajas kávé!

    Nem reklámozom, de van egy híres újságíró neve alatt futó kávézólánc idehaza, ahol a Tibeti kávét adják vajjal, s amit még megborsoznak. Szerintem isteni! Üdítő és finom hideg napokon. Próbáljátok ki. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!