A kávézás évek óta vitatott téma. Fél évente jönnek az újabb és újabb tanulmányok, amik hol a kávézás mellett, hol a kávézás ellen tanúskodnak. Valamelyik azt mondja, hogy savasít, hosszú távon nem egészséges és a legjobb, ha messze elkerülöd. Egy legújabb tanulmány szerint viszont napi 4-5 kávé fogyasztása csökkenti például a májrák kialakulását, ezen felül értágító hatású.
Egy biztos: szeretjük.
Mi, akik a kávézás nagy rajongói vagyunk, vagy ennyire szeretjük, vagy ennyire képtelenné vált a produktivitás a kávé nélkül. Akárhogy is, Magyarországon napi szinten 22-23 millió adag kávé fogy. A háztartások több, mint 80%-a rendszeresen kávézik. Manapság a kávé az egyik legalapvetőbb élvezeti cikk egyike.
Ahány ember, annyi kávézási szokás. Van, aki kávé nélkül úgy érzi felébredni sem képes, más meg csak azért issza, mert szereti. Van, aki napi 1-nél megáll, azt is szigorúan időhöz kötve, más pedig este 7-kor is gondol egyet és lefőz egy adagot.
Feketén, tejjel, cukorral, édesítőszerrel, forrón, jegesen, kis csészéből, nagy bögréből, ristretto, vagy nagy adag habos cappucchino, mindenki megtalálja a neki valót.
Lehet, hogy most tovább bővül a paletta, ugyanis egy új kávézási őrület kering a világon, ez pedig nem más, mint a vajas kávé!
Ezt az új különlegességet bárki otthon is elkészítheti. Na nem úgy, hogy egy kanál sütőmargarint, vagy teavajat csapsz a kávédba….Jobb, ha a bio vajnál maradunk.
Szerintem remek a vajas kávé!
Nem reklámozom, de van egy híres újságíró neve alatt futó kávézólánc idehaza, ahol a Tibeti kávét adják vajjal, s amit még megborsoznak. Szerintem isteni! Üdítő és finom hideg napokon. Próbáljátok ki. 🙂